Beat for beat og VM start

Beat for beat og VM start


Publisert

Racerbåtfører og artist Marit Strømøy er deltager i fredagens musikkprogram Beat for Beat på NRK1.

Denne helgen er hun også klar til start i sin tiende VM sesong i Formel 1 som starter i Portugal. - Det blir en spennende helg med mye action. Forberedelsene har vært bra og nå kan alt skje, forteller Marit fra depot i Portimao i Portugal.
 
VM løpet i Portugal er den første av syv runder i årets VM i båtsportens toppklasse Formel 1. Sirkuset starter med to runder i Europa før man forflytter seg til Kina, Thailand og Midtøsten. Strømøy kjører i år for teamet Emirates Racing Team som har base i Abu Dhabi. Siden avslutningen på fjorårets sesong i desember har teamet brukt tiden godt. Det tekniske teamet har arbeidet med å forbedre motorene og nye propeller. Båtskroget er uforandret i år da teamet er veldig fornøyde med forandringene som ble gjort under fjorårets sesong. Båten er en av F1-seriens korteste og bredeste noe som gir en ekstrem følsom, men rask båt. Føreren selv har tilbakelagt omtrent 150 treningstimer og er godt rustet foran helgens VM start. - Vi er godt forberedt. Bedre enn noen gang. Nivået er skyhøyt og det er hundredeler som skiller i topp 10. Alt må klaffe for å få et toppresultat, og vi sikter mot toppen, sier Marit Strømøy.
 
Det blåser kraftig i Portimao og været kan sette en stopper for fredagens frie trening. Lørdag og søndag, henholdsvis kvalifiseringsdag og løpsdag, ser det imidlertid noe bedre ut. Løpet kan sees direkte på www.f1h2o.com klokken 14.30 norsk tid søndag.
 
Her hjemme får vi altså se Marit Strømøy i fredagens Beat for Beat på NRK 1 klokken 19.55. Det er svensk-norsk duell i det Stephen Ackles og Marit stiller på lag mot Bruno Mitsogiannis og Louise Gartman fra Sverige.